FBbannergeriafysio
FBlogo

Geriatrie fysiotherapie

Mensen die ouder worden en de beweeglijkheid van hun lichaam zien afnemen, komen doorgaans in aanraking met de fysiotherapeut voor ouderen (geriatriefysiotherapeut).

Ik heb mij gespecialiseerd, met mijn ervaring als verpleeghishuisfysiotherapeut, in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblematiek.

Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. Ik werk vanuit mijn specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziektebeelden.

Komt u thuis na een ziekenhuisopname, of u bent geopereerd en u wilt uw revalidatie thuis voortzetten dan kan de fysiotherapeut bij u thuis komen, zodat de juiste oefeningen getraind kunnen worden passend bij uw omstandigheden.

Dit kan ook als u tijdelijk in een verpleeghuis een revalidatieprogramma heeft doorlopen.

Het gaat vooral om oefentherapie, gericht op het herwinnen en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid. Valtraining kan ook een onderdeel van de behandeling zijn (zie preventie valtraining).

Ook adviseer en begeleid ik gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen (zie preventie transfertraining).

Adem- en Ontspannings
therapie (AOT)

Geriatriefysiotherapie

Psychosomatische
fysiotherapie

Runningtherapie

Leefstijlcoaching

Valtraining

© Copyright FysioBenessere 2015