FBbannerrunning

Runningtherapie

Somber, angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestrest? Wanneer je last hebt van deze symptomen kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen. Hardlopen om je beter te voelen.

Runningtherapie is het inzetten van hardlopen ten behoeve van het (overbelaste) brein. Het is een therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, maar de effecten er van zal je met name op psychisch gebied ervaren. Het is expliciet geen therapievorm waarbij uitvoerig wordt gesproken.

Om deel te nemen aan runningtherapie is het hebben van ervaring met hardlopen absoluut niet noodzakelijk.

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een runningtherapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Van buitenaf bekeken kan runningtherapie lijken op een reguliere hardlooptraining, maar runningtherapie kan worden gezien als een fase tussen niet sporten/bewegen enerzijds, en deelname aan reguliere sport-/beweegactiviteiten anderzijds.

Het hardlopen kan op wandeltempo worden uitgevoerd.

 

Runningtherapie betaalt u veelal zelf en kost € 20,- per 30 minuten. Sommige zorgverzekeraars vergoeden runningtherapie tot een bepaald maximum. Sla uw polis hierop na. Als u twijfelt neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

Runningtherapie kan vergoedt worden als het een onderdeel vormt van een integraal beweeg- en gezondheidsprogramma (bij bijvoorbeeld psycholoog of psychiater).

Eventueel vergoedt uw werkgever de kosten (gedeeltelijk) als runningtherapie onderdeel is van uw re-integratietraject om terug in het werk te komen. U kunt dit overleggen met uw werkgever.

FBlogo

Adem- en Ontspannings
therapie (AOT)

Geriatriefysiotherapie

Psychosomatische
fysiotherapie

Runningtherapie

Leefstijlcoaching

Valtraining

© Copyright FysioBenessere 2015 - 2018