FBbannertibmas

Tibetaanse ontspanningsmassage

In de Tibetaanse geneeskunde wordt bij de aanpak van een gezondheidsprobleem uitgegaan van de mate van evenwicht tussen lichaam en geest. Dit evenwicht wordt onderhouden door drie soorten energie, die alle lichamelijke functies regelen: Loong (windenergie), Tripa (hete energie), en Badkan (koude energie).

U bent gezond wanneer deze energieën in balans zijn. Wanneer deze toestand van dynamisch evenwicht is verstoord, kunnen klachten en aandoeningen ontstaan. De meest voorkomende oorzaken van zo'n verstoring zijn een ongezond dieet, onjuist gedrag, veranderingen in het klimaat en in de geestelijke gesteldheid.

Deze massage wordt zonder olie op de betrokken punten toegepast op energiekanalen. Zij bevordert de reiniging van de zintuigen. Drukpuntenmassage zal obstakels verwijderen en een heldere geest zal “mindfulness” bevorderen. Dit is nuttig voor het zuiver maken en in balans brengen van emoties.

De Tibetaanse geneeskunde hanteert verschillende massagetechnieken om oude emoties en blokkaden op te heffen. Ook worden specifieke ademhalingsoefeningen aangeraden om lichaam en geest in evenwicht te brengen.

Ademhalen is een techniek om de blokkades in de energiekanalen van lichaam en geest op te heffen. Ademhalingsoefeningen kunnen iemands normale energie herstellen door het zuiveren van de drie belangrijkste energiekanalen.

FBlogo
YBlogodef

Misschien is yoga ook wel iets voor u!

Vanuit YogaBenessere geef ik in mijn studio maar ook op locatie les
in diverse vormen van yoga, ook voor ouderen en tieners.
Neem gerust eens een kijkje op de website. En, een proefles is gratis.

Transfertraining

Tibetaanse
ontspanningsmassage

Minding Movement

Preventie

© Copyright FysioBenessere 2015 - 2018