FBbannerkib
FBlogo

Verzekering

Fysiotherapie en het zorgstelsel

Vanaf 1 januari 2006 krijgt iedereen die in Nederland woont of werkt verplicht dezelfde zorgverzekering. Deze zorgverzekering vergoedt de kosten voor het grootste deel van de gezondheidszorg. Dit deel wordt het basispakket genoemd. Het basispakket is voor iedereen gelijk en is hetzelfde als het ziekenfondspakket.

Het basispakket vergoedt slechts in een beperkt aantal gevallen fysiotherapie:

1. Fysiotherapie voor chronische patiënten (vraag uw fysiotherapeut) vanaf de 21e behandeling;

2. Fysiotherapie voor kinderen tot 18 jaar (maximaal 18 behandelingen kinderfysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering).

Aansluitend valt de vergoeding in het aanvullende pakket, afhankelijk van de door u gekozen vergoeding. Is er sprake van een chronische indicatie, dan vallen alle behandelingen kinderfysiotherapie onder de basisverzekering.

Voor de overige patiënten wordt fysiotherapie in de meeste aanvullende verzekeringen vergoedt. De aanvullende verzekering is niet verplicht. Wij raden u dan ook aan om het volledige vergoedingenoverzicht van een aanvullende verzekering te bekijken, en bij uw keuze niet alleen af te gaan op de vergoeding van fysiotherapie en de hoogte van de premie

Informatie over het nieuwe zorgstelsel, de basispremie, de eigen bijdrage, de zorgtoeslag en antwoord op veelgestelde vragen vindt u op www.rijksoverheid.nl/zorgverzekering.

FBlogo

Tarieven

Betalingsvoorwaarden

Verzekering

Overeenkomsten

Algemene voorwaarden

Vergoedingen

© Copyright FysioBenessere 2015 - 2018