FBbannerkib
FBlogo

Mijn naam is Ilonka Plaisier, fysiotherapeut en eigenaar van FysioBenessere,

In 1989 ben ik aan de Rotterdamse Academie voor Fysiotherapie afgestudeerd. Als fysiotherapeut ben ik gestart in het psychogeriatrisch verpleeghuis Het Parkhuis te Dordrecht. In 1990 ben ik gaan werken in het verpleeghuis Driemaasstede te Schiedam, nu als geriatrisch centrum onderdeel van Argos Zorggroep.

In de bijna 20 jaar dat ik werkzaam ben geweest in deze organisatie heb ik mijn ervaring opgedaan als verpleeghuisfysiotherapeut. Werkzaam op de verschillende afdelingen en projecten, zoals psychogeriatrie, kortdurende revalidatie somatiek, dagbehandeling, revalidatie, laagdrempelige dagverzorging, thuiszorgprojecten en poliklinische nabehandelingen, heb ik een enorme bron aan kennis en ervaring opgedaan. Tijdens deze periode heb ik ook verschillende bij- en nascholingen gevolgd passend binnen de modules van de opleiding geriatrie fysiotherapie.

In 2006 ben ik in aanraking gekomen met yoga waardoor mijn leven zich op een positieve manier verder heeft ontwikkeld. Het heeft mij een rijker leven bezorgd, inzichten gegeven en rust gebracht waardoor ik onder andere in mijn professionele leven de juiste keuzes heb kunnen maken.

In 2012 ben ik als algemeen fysiotherapeut in een gezondheidscentrum in Den Haag gaan werken en heb ik mijn opleidingen ten aanzien van de psychosomatiek in de praktijk kunnen brengen.

Ook heb ik in 2013 de mogelijkheid gekregen in een praktijk te mogen werken, Fysiotherapei Het weeshuis, waarin ik mijn passies voor yoga, de mens en het vak fysiotherapie kan delen.

Het biedt mij de mogelijkheid om yoga, leefstijlcoaching en fysiotherapie te kunnen combineren middels de psychosomatiek en met als invalshoek en de adem- en ontspanningstherapie.

In januari 2015 ben ik met veel enthousiasme en passie deze praktijk gestart. De naam 'FysioBenessere' is een samenvoeging van drie elementen: ...en mijn voorliefde voor Italië. Het woord Benessere staat voor 'welzijn'.

Naast mijn werkzaamheden als yoga docent in mijn yogastudio YOGABENESSERE en fysiotherapeut geef ik ook trainingen aan verplegend personeel ten aanzien van het veilig verplaatsen van de cliënt, binnen projecten van beleid op fysieke belasting.

Graag tot ziens bij FysioBenessere.

Ilonka Plaisier

Even voorstellen...

YBIlonkaPlaisierrgb

© Copyright FysioBenessere 2015 - 2018